Weense sepolcro aria’s uit de barok


Oltremontano Antwerpen op het podium


8 oktober 2022 om 20 uur

zaterdag 8 oktober 2022 om 20 uur

neo-romaanse kapel, Missiehuislei 46, 2920 Heide-Kalmthout

19u30 Deuren open


Ticketprijs
€ 22
€ 4,40 UITPAS met KT

Sacred Arias for Soprano with violin, trombone and organ at the Imperial Viennese Court


In de late 17de– en 18de eeuw was Wenen aanzienlijke economische welvarend. De Habsburgse vorsten, één van de machtigste vorstenhuizen uit Europa, bevonden zich op het hoogtepunt van hun macht. Zij trokken de beste musici en componisten aan. Het muzikaal leven aan het keizerlijk hof in Wenen had weliswaar een sterk Italiaans tintje. Italianen waren nog steeds gegeerd als hofkapelmeester of als hofcomponist. De katholieke kerkmuziek, in Wenen een lange traditie, begon in die periode Italiaanse flair aan te nemen met obligato -instrumentale gedeelten die solo-delen van de mis en andere liturgische muziek vergezelden.

De Venetiaan Antonio Caldara is met drie aria’s prominent aanwezig in dit programma, maar ook de muziek van minder bekende of zelfs onbekende componisten als Pietro Antonio en Marco Antonio Ziani, Francesco Bartolomeo Conti en keizer Joseph I zelf, zullen er vertolkt worden.

Dit programma wordt uitgevoerd met sopraan,
2 barokviolen, orgel en baroktrombone.


TICKETS

Trombone Soundscape


500 years of sounding trombones on historical instruments.

Tijdens het Heder Heide Festival vindt de 1e Masterclass Historische Trombone plaats.

In dit unieke concept gaat een internationale selectie van conservatoriumstudenten voor drie dagen aan het werk waarbij ze aan de slag gaan met het bespelen van een grote collectie historische trombones met hun originele en bijpassende mondstukken. Ze maken kennis met en verdiepen zich in de kennis van de verschillende historische trombones van de laatste 500 jaar. Uiteraard wordt de muziek gespeeld die voor elk instrument werd gecomponeerd. Het musiceren in groepsverband staat voorop, dus zullen er verschillende ensembles ontstaan die elk een stukje geschiedenis spelen.

Op zondag 9 oktober om 15.00 uur kan het publiek genieten van een uniek concert waarin de geschiedenis en ontwikkeling van de verschillende soorten trombones wordt gepresenteerd door de deelnemers aan de Masterclass.

Tijdens het concert worden werken uitgevoerd van onder meer Josquin Desprez, Alessandro Striggio, Heinrich Schütz, Daniel Speer, Ludwig van Beethoven, Anton Bruckner, Jef Maes en François-Joseph Fétis.

zondag 9 oktober 2022 om 15 uur

kapel, Missiehuislei 46, 2920 Heide-Kalmthout

14u30 Deuren open


Ticketprijs
€ 15
€ 3 UITPAS met kansentarief

TICKETS

parallax background
 

Geniet van een uniek concept!

De organisatie van deze Masterclass is uniek in België! In Europa zijn er enkele andere voorbeelden van gelijkaardige initiatieven.
Kortom een unieke gelegenheid om jong, internationaal talent ervaring te laten opdoen én het Kalmthoutse publiek op een unieke manier kennis te laten maken met historische uitvoeringspraktijken.