Heder Heide Festival


Editie 2022

De eerste editie van het festival willen we 'proefdraaien' en ons beperken tot een kleinere line-up ten opzicht van de edities die de volgende jaren zullen volgen.

Op zaterdag 8 oktober zal je Oltremontano Antwerpen zelf op het podium zien. Zondagmiddag 9 oktober zullen de studenten de realisaties van de internationale 'Masterclass Historical Trombone', tijdens deze editie georganiseerd, presenteren.

Vanaf editie 2023

Vanaf 2023 wordt het Heder Heide Festival een echt participatief festival door de residenten van Heder, de vele helpende handen van Heder, sympathisanten van Heder, buurtbewoners én het concertpubliek samen te brengen.

Het is de bedoeling om de residenten van Heder waar mogelijk actief te betrekken als ‘muzikant’ bij het openingsconcert van het festival op vrijdagmiddag.

En ook amateurmusici zullen er kennis maken met de wondere wereld van de Oude Muziek!

Het festival wil de universele taal van de muziek gebruiken om samen een unieke belevenis uit te bouwen. Het citaat ‘Muziek begint waar woorden eindigen’ is onze leuze voor de opbouw van onze muzikale reis.

HEDER, KON-TIKI en DE KADE


Een unieke concertlocatie


In Kon-Tiki, gelegen in het groene Heide - Kalmthout (Missiehuislei 46), krijgen kinderen, jongeren en volwassenen met een ernstig meervoudige beperking een aanbod dat helemaal aansluit bij hun specifieke zorgvraag. Zowel dagopvang (kinderen, jongeren en volwassenen) als verblijf (kinderen en jongeren) zijn mogelijk.

Elk kind, elke jongere en volwassene met een ernstige meervoudige beperking is uniek. Ieder persoon moet kunnen ervaren dat hij aanvaard wordt in wie hij is. Alleen zo kan en mag ieder helemaal zichzelf zijn.

Het bieden van zorg op maat, steeds vertrekkend vanuit de vraag van de persoon en zijn netwerk, dat is waar Kon-Tiki voor staat.

De leefgroepen ‘t Ons, Sesamstraat, Tierlantijn, Smak, Kattekwaad, Robbedoes en Rollebol zijn voor deze kinderen, jongeren en volwassenen een stimulerende omgeving.Heb jij een warm hart?

Voor de uitbouw van ons festival zijn we nog op zoek naar partners...